lauantai 30. maaliskuuta 2013

Arvattu on

Alunperin olin suunnitellut suorittavani arvonnan tämän viikon alussa, mutta olen ollut niin reporankana ja pari päivää ihan petipotilaana, ettei siitä tullut mitään. Nyt tässä jotenkuten jaksaa keikkua tolpillaan, joten eikun arpomaan.

Yli 70 vuoden takainen mainoskieli jätti aika paljon tulkinnanvaraa ja joissakin mainoskuvissa tai paremminkin piirrustuksissa ei löytynyt kovin kummoista aasinsiltaa itse tuotteeseen. Ja joissakin mainoksissa kuten tässä ensimmäisessä on kieltämättä aika suorasukaista kielenkäyttöä.

Kuva 1. Tämä kuva sai kaikkein eniten erilaisia vastausehdotuksia. Ehdotettiin kirje-, sihteeri- ja konekirjoituskurssia, kauppaopistoa, sanelu- ja kirjoituskonetta, kynää, kynsilakkaa, hammastahnaa, deodoranttia ja saippuaa.


Ja kuten Kaisa arvasi, tässä valiteltiin pahan hajuisesta sihteeristä. Ei tuo nyt ihan deodorantti ole eikä saippuakaan, mutta hajunpoistaja kuitenkin eli kyllä minä ne oikeiksi vastauksiksi tulkkaisin. Mutta onneksi tämä ei ole tietokilpailu :) Semmonenkin olisi kiva järjestää joskus.

Kuva 2. Tämä olikin helppo. Minen muuten huomannu tuota kahvikupia tuossa mainoksessa, kun kuvasin sitä, mutta te selvästikin huomasitte. Suurin osa ehdotti kahvia mutta oli siellä Hangonkeksiä, pastillia ja deittipalstaakin :). Tämä on kuulkaa oikein olympiakahvia, sillä eletään vielä siinä uskossa että kisat pidetään Helsingissä seuraavana kesänä eli vuonna 1940.


Kuva 3. Tämä kuva taas keräsi paljon erilaisia vaihtoehtoja, kuten esim. deodorantti, vartalotalkki, naisten pukuja, alusasuja, korsetti, peruukki, rintaliivit, hajuvesi ja muotipukineliike. Neljä vastaajaa oli ehdottanut myös terveyssiteitä, joista siis oli kyse.


Ajatella, että jo 30-luvulla on ollut poishuuhdeltava terveysside. Varmaan suurin osa suomalaisista käytti vielä tuohon aikaan ulkohuussia, joten kyseinen ominaisuus ei varmaan ole ollut kovin kummoinen myyntivaltti.

Kuva 4. Tämä oli ehdottomasti kaikkein hankalin tulkattava. Mainoksen laatijalla on ollut aika lennokkaat ajatukset eikä siis ihme ettei kukaan osunut oikeaan. Aika paljon tarjottiin siivoukseen liittyviä juttuja, kuten mattopiiskaa ja -mikkoa, pölynimuria, harjaa+kihveliä, siivousvälineitä, mäntysuopaa ja pyykinpesuainetta. Myös asumiseen liittyviä juttuja ehdoteltiin kuten arkkitehdin palveluja, yhteisöasumista, asuntoa ja kerrostaloa. Mutta ylläri ylläri, kyse olikin sähköliedestä ja nimenomaan Strömbergin sähköliedestä :)


Kuva 5. Tämäkin kuva oli yllättävän hankala arvattava ja vain kaksi osui oikeaan. Ehdoteltiin karamelliä, vitamiineja, kalanmaksaöljyä, voita, eloveenaa, leipää ja varsinkin näkkileipää sekä pierutyynyä. Pojalla olis kyllä melko mellevä pierutyynyilme mutta nämä iloiset kasvot ilmaisivatkin muka hammastahnaa :)


Ai että olikin hauska lueskella teidän vastuksia eli kiitos niistä ja kun tuossa äiti tuli sopivasti käymään, laitoin hänet onnettaren virkaa toimittamaan ja tadaaa pussista nousi



Hiljan nimilappu. Onnittelut Hilja!

Ja kun näiden vanhojen mainosten makuun on päästy niin laitetaan sellaisen kera myös pääsiäistoivotus


eli aurinkoista pääsiäistä kaikille!

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Arvuutellaanpas taas

eli on jälleen se aika vuodesta, kun juhlitaan blogivuosia. Tässähän ollaan jo kohtuudella vanhoja kun kuudes vuosi lähtee käyntiin. Tahti on vähän hiipunut alkuajoista ja välillä kehtuuttaa kovasti tämä päivittäminen, vaan haitanneeko tuo.  Arpajaisetkin ajattelin jättää väliin, mutta sitten keksin mielestäni niin hauskan idean että antaa mennä.

Selailin tässä päivänä muutamana vuoden 1939 Kotilieden vuosikertaa ja siellä oli niin mainioita mainoksia, että päätin koota niistä arvauskisan. Siis arvatkaapa mitä seuraavissa kuvissa (klikkaamalla suurenee) mainostetaan!

Kuva 1:

Kuva 2.

Kuva 3.

Kuva 4.

Kuva 5.

Voittaja arvotaan viikon 13 alussa ja palkintona on kaksi neulekirjaa.


Arvoisat vierailijat huomio! Osallistukaa :)

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Jos ei mittään, niin tokhan jottain

eli ei ole kovin kummoisia tuotoksia valmistunut viime aikoina. Suuritöinen (onhan se kun purkaa ja neuloo, purkaa ja neuloo) villatakki odottelee tuolla hihoja. Jossain vaiheessa epäilykset neuleen onnistumisesta olivat aika masentavat, mutta eiköhän siitä jotain syntyne.


Kuvassa olevat kappaleet on jo koottu liiviksi, joka siis odottelee niitä hihoja. No, toivottavasti minä tällä viikolla pääse niiden kimppuun. Tekisi niin mieli aloittaa kevätneule vähän vaaleimmista langoista, mutta tuo on saatava ensin valmiiksi. Voipi kyllä olla, että napinmetsästykseen menee taas oma aikansa eli Kuopion reissu edessä.

Tässä joutoajalla, siis sillä mikä on jäänyt kun en ole tarttunut härkää eli hihoja sarvista, olen neulonut yhet kärjestä aloitetut tiimalasikantapäiset sukat


kakkosen puikoilla Pro Lana Meine Wolle Sockenwolle langalla neuloen. Tästä samaisesta langasta neuloin joku aika sitten sormikkaat, joita olen käyttänyt ahkerasti. Ja sen kyllä huomaa. Lanka nöyhtääntyy hupaisasti ja nyt näyttää siltä niinkuin sormikkaisiin olisi alkanut muodostua harmaata homekasvustoa. Kaikki jotka ovat olleet joskus mansikkapellolla töissä tai muuten vaan poimimassa tietävät miltä sellainen näyttää. Jään mielenkiinnolla seuraamaan homehtuvatko nämä sukatkin. Vuoden päästä vois taas tehdä sellaisen ennen/jälkeen postauksen näistä sukkalangoista.

Ja toinen joutoaikatekele on tämä suojapussukka/palli, jonka virkkasin ontelokuteesta palapelimattopaloille, jotka ostin neuleiden pingotusalustaksi täältä. On muuten kätevät palat, testattu on.


Kannen kiinnityssysteemi on vielä mietinnässä. Jahka ehtisin sinne nappikauppaan, niin hommaisin 9 suurta nappia, joilla saisin tuon kannen pingotettua paikoilleen, siksi nuo renksulatkin on tuossa. Vaan jos se ei toimi, niin ehkä sitten vetoketju. Olipa aika fyysistä vääntämistä tuo virkkaaminen. Taitaa jäädä meikäläiseltä tekemättä se suuri, pyöreä virkattu matto, josta olen haaveillut.