lauantai 11. toukokuuta 2013

Äiti

Nämä Wiikon Wanhat ovat käyneet viime aikoina hyvin harvinaisiksi, mutta ei haitanne.  Huomisen äitienpäivän kunniaksi kuva omastani talvelta 61 tai 62. Minä istun rattaissa ja isoveli niiden takana


Hyvää äitienpäivää omalleni ja kaikille muillekin äideille sekä kaikille sen mielisille!

torstai 9. toukokuuta 2013

Vähän väriä

Kattelin muutaman päivän tuota edellisen postauksen takkia ja päädyin purkutuomioon, sillä tuollaisenaan se olisi todennäköisesti päätynyt vain komeron nurkkaan. Purin hihat ja miehustaa sen verran, että sain pienennettyä kädenteitä eli ei siinä paljon alkuperäistä jäänyt. Hihojen silmukkaluku väheni huomattavasti ja miehustankin vähän ja jopahan tuli parempi istuvuus kuin ennen. Ja kun en sittenkään ollut niin vakuuttunut reunojen punaisista raidoista, vaihdoin ne ruskeaan.


Niin että jopa passaa poseerata :)


Ja samaan syssyyn muokkasin (tähän kävis nyt se "tuunata" verbi mutta minusta se on vähän pöhkö sana) sitä viime kesänä neulomaani raitatakkia. Rintavana ihmisenä saan neuleista paljon istuvampia kun teen lyhennetyillä kerroksilla rintalaskokset vai mikkä ne nyt on. Yksvärisissä neuleissa homma onnistuu vaivatta mutta voi pöhkyrä minkä näköistä jälkeä tuli raitaneuleeseen:


Tuo on jotenkin, etten sanoisi hupaisan näköinen ja se on vaivannut minua. Mitenkän tuo homma tehdään oikeaoppisesti? No kun asia kerta vaivasi niin eikun purkamaan. Peruutin kainaloihin asti ja neuloin helman punaisella. Nytpähän ei näy rintamuotoilut ja leveyteenkin tuli vähän kaivattuja senttejä.



Vaikka en pidäkkään puuvillan neulomisesta tämä homma kannatti kyllä tehdä. Olen oikein tyytyväinen muutokseen ja paremman istuvuuden ja raikkaamman ulkonäön vuoksi takkia tulee varmasti käytettyä paljon enemmän. Mutta eihän tämä tietenkään täydellinen ole. Pituutta olisi sittenkin saanut olla reilummin, mutta äh, olkoot. Rajansa se on purkamisellakin, vai onko?


Haa, oispa hauska kuvata joku neule tuossa samassa paikassa muutaman viikon kuluttua. Väritys olisi varmaan jo ihan toisenlainen (toivottavasti). Mutta ehtisinköhän saamaan mitään kuvattavaa valmiiksi? Nyt ei ole puikoilla mitään sukkaa suurempaa. Yks ohutlanka juttu on muhimassa ja mallitilkkuakin jo neuloin, mutta sen valmistuminen kestänee kauan. Ja yks toinenkin juttu on muhimassa ja kun tässä on värien perään uumoiltu niin katsokaahan, minä ihan yllätin itseni ostamalla tämmöisiä:


Mutta näillä ei ole kiire. Nautiskelen nyt tästä muhittelusta.