torstai 16. kesäkuuta 2011

Mikähän lie laiskuus

iskenyt, kun blogia tulee päivitettyä kovin harvoin. Yksi syy lienee se, että päivitettävää eli neuleita valmistuu kovin verkkaisesti. Ja toinen on varmaan se laiskuus vai viihteryyden puutosko tuo lie. Huomasin tuossa, että tämän vuoden puolella ei ole ollut kuin yksi Wiikon Wanha, vaikka nimestä voisi päätellä paljon runsaampaa ilmestymistiheyttä. No, pitää lohduttautua sillä ettei tämä blogi ole mikään aikakauslehti, jonka tilaajat osaavat odottavaa tiettyjä juttuja viikottain. Siispä pitkästä aikaa Wiikon Wanha:


Arvaatteko/tiedättekö kuka esittelee näin viehkeästi nurjatonta neuletta olevaa puuvillalangasta neulottua kaksiosaista uimapukua Eevaneule-lehdessä 3/1976?

Lehtien kansikuvia samaiselta vuosikymmeneltä löytyy myös Ninnun mainiosta blogista.

torstai 2. kesäkuuta 2011

Pientä kivaa

Muutaman viikon kuluttua kirjasto osallistuu kylän iltatori tapahtumaan siten, että kirjastoauto on paikalla ja siellä on mm. nukke- ja sorminukketeatteriesitys. Kasper ja Isoäiti olivat jo olemassa, mutta Nökö ja Hipsu piti hommata jostakin. Ja niinpä minä virkkasin sormihiiret. Mitään valmista ohjetta ei ollut vaan tein ne ihan mututuntumalla. Hiiret näyttivät vähän tylsiltä virkattuina, joten neulahuovutin villaa pintaan, tein hieman muotoilua sekä hännät ja tassut.


Silmiksi laitoin lyhyet nuppineulat ja niitä siirtämällä on helppo muuttaa hiiren ilmettä. Viiksinä on rikkaharjasta leikatut mustat harjakset. Häntiin pujotin ohutta rautalankaa, jotta niiden asentoa voi muuttaa. Käpäliinkin olisi kannattanut tehdä samoin, mutta kun ne on niin hentoisesti tikutettu, että rautalanka ei varmaan pysyisi niiden sisällä.


Kuopus sanoi, että nuo punaiset nenänpäät näyttävät siltä, kuin hiiret olisivat olleet tappelussa. Höh! No ehkä ne ois olleet vaaleanpunaisina vähän paremmat, mutta eipä sattunut olemaan kyseistä väriä varastossa.


Näitä oli tosi mukava tehdä, joten eiköhän homma jatku jossain muodossa.

Ja lisää pieniä juttuja. Neuloin kummitytön parikuiselle tyttövauvalle mekon ja hatun. Langat kaivoin lankalaatikosta ja suuntaa antavana mallina oli Dropsin liivihame, mutta loppujen lopuksi en katsonut siitä muuta kuin yläosan silmukkaluvut. Helmapitsi on Haapsalu sall kirjan vausabakiri 3. Aidon vauvan puuttuessa mallina sai toimia Jaana-nukke, joka on kylläkin pienempi kuin neuleiden saaja, mutta ihan mallikkaasti kuvaaminen kävi näinkin. Ainakin tämä malli pysyi liikkumatta :). Toivottavasti mekko ei ole aivan näin pitkä oikealla omistajalla.




Hattu (vai hilkkako tämä nyt on) oli hyvä kuvata Jaanan päässä. Vähän jännättää, että tuliko siitä sittenkin liian pieni. No se selvinnee lähipäivinä.


Tähän minulla ei ollut mitään valmista mallia vaan kehittelin sen omasta päästä. Päähineessä ei ole yhtään saumaa ja muotoilustakin tuli aika hyvä, mutta kehiteltävää jäi. Onneksi ainakin yksi vauva on tulossa lähipiiriin syksymmällä, joten jatkoa seuraa.


Malli vähän Dropsilta ja Haapsalu Sall kirjasta, loput omasta päästä
Koko hyvin pieni
Lanka muinainen Novita Butterfly, menekki mekkoon ja hattuun 100 g
Puikot 3 ja 3,5 mm
pyöröpuikot
Muuta 5 nappia


Tyhjistä suklaarasioista saa muuten hyviä pakkausrasioita neulelahjoille.


Hyvää, aurinkoista kesää ja kesämieltä kaikille :)