maanantai 31. lokakuuta 2011

Viimeinen pari uunista ulos

eli sukkasadon korjuu päättyi näihin ukkotossuihin,

jotka olivat ylen haasteelliset kuvattavat. Yritin ikuistaa niitä avokin jaloissa, koska ne olivat sattumoisin tossujen täytteeksi sopivaa kokoa. Mutta kuvat ei menny sensuurista läpi. Mallilla oli mustat kulahtaneet, nyhjäset kotisukat jalassa (as usuall), jotka saivat tossutkin näyttämään suorastaan surkeilta. Lankana näissä oli Novitan Jambo, jota meni 80 g ja Nalle (se jossa on sitä aloeveraa), jota meni 30 g. Tein viime jouluna vävypojalle sukat tuosta Nallesta ja ne muuttuivat kuulemma alta aikayksikön tosi kurjan näköisiksi eli jäljelle jääneet langat hukutan tossuihin. Olenkin jo pitemmän aikaa ajatellut tehdä sellaisen kaunistelemattoman postauksen, jossa vertailisin miltä neuleet ja varsinkin sukat näyttävät ennen käyttöä ja käytön jälkeen.

Nämä tossutkin menevät lahjavakkaan, kuten melkein kaikki sadonkorjuun aikana neulomani tassunlämmittimet, joita tuli yhteensä kymmenen paria.

Tekisi mieli osallistua Lapaskuuhunkin, mutta nyt on pakosti pidettävä hiukan taukoa ja keskityttävä opintoihin.

lauantai 22. lokakuuta 2011

Siiri-sukat


Olen tykästynyt muutama viikko sitten neulomiini vaaleisiin Joanna-sukkiin, vaikka niiden neulomusjälki onkin vähän löpsöä. Siitä muka viisastuneena neuloin nämä Siirit puoli numeroa ohuemmilla puikoilla ja hyvä niin.

Malli Siiri-sukat
Lanka Novita Tico Tico
Menekki n. 52 g
Koko n. 38
Puikot 2 mm sukkapuikot

Mitä näistä nyt kertois? Aika napakat, mikä on hyvä asia, mutta ehkä tuo pitsiraita venyy vähän turhankin paljon, siis että ovatko ne enää kauniin näköiset? No, mukavan tuntuset ovat jalassa ja se lienee kuitenkin pääasia. Meinaa loppua sukkakuvausideat ja valokin vaan vähenee.

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Sateinen syysaamu

Näkymä olkkarin ikkunasta hetki sitten





Zaz

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Pienenpienet

sukat pikkupikku jalkoihin (jotka ovat vielä masussa) tuli neulottua tällä viikolla.

Lankana Austermann Step jota ei mennyt kuin vaivaiset 23 grammaa 2 mm puikoilla neuloen. Sukan keskellä menee tuommonen pitsiraita, joka on seikkaillut vähän jokaisessa meikäläisen kutomassa sukassa. Pitäisköhän tässä koettaa uudistua jotenkin?

Olipa tänään ihana ilma. Meininki oli pyhittää koko päivä opiskelulle, mutta auringon vetovoima oli niin suuri, ettei sitä voinut vastustaa ja niinpä myö mentiin kuopuksen kanssa nauttimaan siitä ynnä haravoimaan.

Tarpeeksi kauan kun säilöö vanhoja neulomuksiaan kaapin hyllyllä niin saattaa olla että nuorempi väki ottaa ne käyttöön. Niin kävi kuvassa olevalle villapaidalle, jonka neuloin aikanaan koneelle Hiirolan ihanan ohuesta langasta. On kuulemma ihan käytettävissä oleva villuri.

torstai 6. lokakuuta 2011

Ja sitä samaa vaan

Voi että sormia syyhyttäis jo päästä jonkun suuremman neulomuksen kimppuun. En nyt sano että olen vallan kyllästynyt sukankutomiseen, mutta jotain sen tapaista on havaittavissa. Vaan vielä minä muutamat sukat lahjavakkaan teen. Nämä valkoiset Joannat tuli kyllä ihan omaan käyttöön.

Nämä on kudottu Novitan Tico Ticosta, joka on minulle uusi tuttavuus. Lanka on sopivan ohutta, mutta kakspuolosilla neulepinnasta tuli harvahkoa, vai miten sen nyt ilmaisisi. No, seuraavat teen kakkosilla. Riittoisaakin lanka oli, 38 numeron lyhytvartisiin sukkiin riitti 50 g. Olen käyttänyt sukkia jo monta päivää ja ne tuntuvat miellyttäviltä jaloissa. Toivotaan että myös kestävät.

Nämä pikkusukat neuloin vähän niinkuin testisukiksi. Ne on neulottu siitä Lana Gatto Filferistä, jota ei saisi pestä koneessa, mutta minäpä pesen ja katson mitä tapahtuu. Jos ei kummempia, niin lähetän ne lämmittämään eräitä pikku jalkoja. Langanmenekki n. 45 g.

Jokunen aika sitten sain sähköpostia Tuijalta, joka oli löytänyt vanhasta Kotiliedestä juttua Leppävirta lapasista. Kiitän vielä kerran vinkistä ja voi mikä mäihä että meidän kirjastosta löytyi just kyseinen lehti

ja sieltä tämä:

Malli on hiukan erilainen kuin se Mary Oljen kirjasta löytyvä ohje. Tässä tuo varsi ei näytä resorilta ja peukalokiilan kuvion alku on hieman toisenlainen. Mutta voi miten mukava löytö.

Lehdessä tai oikeastaan koko vuosikerrassa oli muutakin mukavaa. On sitä ennenkin osattu panostaa mainoksiin:

Terveyttä tuottavia leikkikaluja :)

Huhtikuun numerossa 8 (1927) oli kirkkoherra Juhani Aholan kirjoittama juttu Nilla-Uulan lasta kastamassa. Tässä yksi jutun kuvista:

Kaunista vanhaa naista akotellaan,höh. Onkohan tässä nyt rasismia vai nimiteltiinkö vanhoja maalaisnaisia noin yleisesti akoiksi tuohon aikaan.